De jaarlijkse voorspeelavond van Ontwaakt was weer een groot succes, met dit jaar meer optredens van jong en oud dan ooit tevoren. De grote winnaar van de avond was Rogier Post! Hij heeft pas een half jaar les, maar is nu al een groot slagwerktalent, aldus de jury. De originaliteitsprijs was voor Burg van Raalte jr. en Jesse Wijnen voor een muzikale cabaretact, Burg van Raalte sr. won de veteranenprijs op de bas en het beste ensemble werd gevormd door Kaat Uffing en Mariëtte van Raalte. De optredens werden beoordeeld door de vakkundige jury bestaande uit Anne-Lieke Brem, Wilfred Kroes en Helma Adams. Een speciaal dankwoord was er aan de Club van Zestig voor het mogelijk maken van deze avond!

Op vrijdagavond 23 maart organiseert Muziekvereniging Ontwaakt wederom haar jaarlijkse voorspeelavond. Alle leerlingen zullen ieder op hun eigen instrument laten horen wat ze op les hebben geleerd en daarnaast doen ook verschillende andere enthousiaste leden van Ontwaakt mee. Een jury zal alle optredens beoordelen en bepalen wie er de winnaar van de avond wordt en met de wisselbeker naar huis gaat. Ook het studieorkest van Ontwaakt zal een optreden verzorgen. Het belooft een verrassende en gezellige avond te worden! Ben je nieuwsgierig en wil je graag zelf een instrument gaan bespelen, kom dan kennismaken met Ontwaakt! De avond begint om 19.00 uur in MFC de Marke en de toegang is gratis.

Tijdens de algemene ledenvergadering in januari is Arno Groeneveld verkozen tot nieuwe dirigent van het A-orkest. Groeneveld, afkomstig uit Wezep, is directeur bij Stichting TacT Muziek en dirigent bij verschillende andere orkesten. Ook is hij werkzaam als docent klein koper en staat hij bekend om zijn creatieve en moderne lesinvulling. Met Groeneveld hoopt Ontwaakt de ingeslagen weg van de lichte muziek te kunnen blijven volgen, maar daarbij de traditionele fanfaremuziek niet uit het oog te verliezen. Op dit moment zijn de repetities voor het eerste voorjaarsconcert samen met Groeneveld in volle gang. U bent van harte welkom op zaterdag 21 april om 20.00 uur in de Marke. De toegang is gratis.

Tijdens de algemene ledenvergadering van afgelopen zaterdag had Muziekvereniging Ontwaakt vier jubilarissen in haar midden. Hylke Brandsma werd gehuldigd voor zijn 25-jarig lidmaatschap, Dineke Schoonhoven en Han Brem voor hun 40-jarig lidmaatschap en Gerrit-Jan Veluwenkamp voor zijn 65-jarig lidmaatschap. Uit handen van voorzitter Helma Adams kregen zij de bijbehorende versierselen en een mooie bos bloemen uitgereikt. Tevens is Arno Groeneveld gekozen als nieuwe dirigent van het a-orkest. Tijdens het voorjaarsconcert van Ontwaakt op 21 april kan ook het publiek kennismaken met Groeneveld. Daarnaast is iedereen van harte welkom op de voorspeelavond op 23 maart in de Marke.

Tijdens de laatste repetitie van 2017 heeft Muziekvereniging Ontwaakt afscheid genomen van dirigent Hans Mooren. Sinds begin 2008 was Mooren dirigent van Ontwaakt en samen met hem heeft de vereniging veel mooie momenten beleefd, waaronder de eerste prijs op het concours lichte muziek in 2013. Voorzitter Helma Adams bedankte Mooren namens de gehele vereniging voor de tien fijne muzikale jaren.

Sponsoren