We zullen Gees, haar humor en betrokkenheid bij de vereniging nooit vergeten. Gees was afgelopen jaar maar liefst 70 jaar lid van Ontwaakt. Vooral als actief muzikant, later als trouw toeschouwer bij concerten.

Gees was de eerste vrouwelijke muzikant bij Ontwaakt (zie foto, midden vooraan). In haar beginjaren bij de vereniging kwam ze eens per 14 dagen vanuit Eindhoven naar de repetitie in Hattem. Later kwam ze in Hatten wonen en was ze er altijd, ook bij de optredens van de Hanewakkers. En ondanks dat dat vooral een mannenaangelegenheid was, vond ze dat leuk om te doen.

De laatste jaren kon Gees door gezondheidsproblemen niet meer bij concerten van Ontwaakt aanwezig zijn, maar af en toe kwam Ontwaakt nog wel naar haar toe. Bijvoorbeeld bij de huldiging van haar 60-jarig jubileum, toen ze de Hanewakkers uitnodigde bij haar in de kleine huiskamer in de Bongerd te komen spelen (zie foto).

Nu zullen we haar voorgoed gaan missen als trouw toeschouwer bij de concerten. Wij wensen haar familie en overige nabestaanden veel sterkte.

Zaterdag 9 juni deed het studieorkest van Ontwaakt onder leiding van Sandra Mulder mee aan het IJsselfestival georganiseerd door Muziekvereniging Excelsior Westenholte. Het thema dit jaar was Rock ’n Roll en daar werd door de muzikanten van Ontwaakt gretig gehoor aan gegeven. De meiden droegen allemaal een rode zakdoek in hun haar en de jongens hadden voor deze ene keer hoge witte sokken onder hun broek aangetrokken. Ook had iedereen een eigen schutmap geknutseld waarop het thema duidelijk zichtbaar was. En uiteraard was er aan passende muziek gedacht. Grote Rock ’n Roll legendes als Elvis Presley en Jerry Lee Lewis kwamen voorbij. De deelnemende orkesten werden beoordeeld door componist en muzikant Jan de Haan en hij was zo enthousiast over het optreden van het studieorkest dat hij Ontwaakt de eerste prijs toekende: een wisselbeker en een cheque van Brass atelier De Wilde voor reparatie van instrumenten. Een mooie prestatie voor dirigent Sandra Mulder en haar orkest! Het laatste concert van dit seizoen is op donderdagavond 5 juli van 18.00 uur tot 19.00 uur bij de Hof van Blom.

Zaterdagavond 21 april was het weer tijd voor het voorjaarsconcert van Ontwaakt. Ondanks de zomerse temperaturen mocht de vereniging veel enthousiast publiek ontvangen. Onder leiding van Sandra Mulder opende het studieorkest de avond. De jeugd bevond zich vooral in Caribische sferen met de stukken Pirates of the Caribbean en Caribbean Variations. Daarna was het de beurt aan het A-orkest, onder leiding van nieuwe dirigent Arno Groeneveld. Het orkest begon met The FMM March van Hattemer Marten van der Worp. Daarnaast werd het indrukwekkende Fire in the Blood en het koraalmatige Valley of Pinios gespeeld. Na de pauze ging het dak eraf met het swingende Soul Train en Land of Make Believe en het solostuk Faith, prachtig gespeeld door Marleen Adams op bugel. Ook werd de vereniging verrast door de voorzitter van de Club van Zestig Carl Borst met een mooie cheque. Een bijdrage in de opleidingskosten voor leerlingen die Ontwaakt zeker goed kan gebruiken. De avond werd door het studie- en A-orkest gezamenlijk afgesloten met het stuk Those Boots are made for walking, waarbij de jeugd heeft laten zien dat het wel goed zit met de toekomst van Ontwaakt. Na een staande ovatie van het publiek kan Ontwaakt terugkijken op een mooi eerste concert met de nieuwe, enthousiaste, dirigent Arno Groeneveld!

De jaarlijkse voorspeelavond van Ontwaakt was weer een groot succes, met dit jaar meer optredens van jong en oud dan ooit tevoren. De grote winnaar van de avond was Rogier Post! Hij heeft pas een half jaar les, maar is nu al een groot slagwerktalent, aldus de jury. De originaliteitsprijs was voor Burg van Raalte jr. en Jesse Wijnen voor een muzikale cabaretact, Burg van Raalte sr. won de veteranenprijs op de bas en het beste ensemble werd gevormd door Kaat Uffing en Mariëtte van Raalte. De optredens werden beoordeeld door de vakkundige jury bestaande uit Anne-Lieke Brem, Wilfred Kroes en Helma Adams. Een speciaal dankwoord was er aan de Club van Zestig voor het mogelijk maken van deze avond!

Op vrijdagavond 23 maart organiseert Muziekvereniging Ontwaakt wederom haar jaarlijkse voorspeelavond. Alle leerlingen zullen ieder op hun eigen instrument laten horen wat ze op les hebben geleerd en daarnaast doen ook verschillende andere enthousiaste leden van Ontwaakt mee. Een jury zal alle optredens beoordelen en bepalen wie er de winnaar van de avond wordt en met de wisselbeker naar huis gaat. Ook het studieorkest van Ontwaakt zal een optreden verzorgen. Het belooft een verrassende en gezellige avond te worden! Ben je nieuwsgierig en wil je graag zelf een instrument gaan bespelen, kom dan kennismaken met Ontwaakt! De avond begint om 19.00 uur in MFC de Marke en de toegang is gratis.

Sponsoren