Het TalentKidz-orkest betreft een tijdelijk project om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met muziek en het spelen in een orkest. In 8 lessen van een 45 minuten per week (dinsdag na schooltijd van 15.00 tot 15.45) worden de kinderen begeleid door een bevoegd docent en leren ze de basisbeginselen van het maken van muziek. Zo leren ze uiteraard op een instrument te spelen, met verschillende ritmes om te gaan en wordt er natuurlijk ook aandacht besteed aan het lezen van noten. Het leren van ritmes zal voornamelijk worden gedaan door te werken met slagwerkinstrumenten.

Daarnaast zal iedere les een ander instrument dat binnen de vereniging gespeeld kan worden centraal staan. Een lid dat het instrument speelt komt dan kort wat vertellen, erop spelen en de kinderen kunnen het zelf ook uitproberen.

 

Wat het kost?

De deelnemers van het TalentKidz-orkest worden nog geen lid van Ontwaakt, maar kunnen dit natuurlijk na afloop van het project wel worden. De kosten van het project hebben wij met ondersteuning van het Rabobank Stimuleringsfonds en de Club van Zestig kunnen beperken tot slechts 45 euro. Dit bedrag is voor het gehele project: 8 lessen, een instrument (in bruikleen), lesmateriaal en het afsluitende concert.

Sponsoren