De tamboergroep

De stoere tamboergroep is onmisbaar bij het marcheren op de weg, zoals bij activiteiten als de avondvierdaagse en de intocht van Sinterklaas. De tamboers lopen dan voor het orkest en slaan marsen, zodat de blazers even de tijd krijgen om uit te rusten en van muziek te wisselen. Naast de marsmuziek die de tamboergroep op de weg speelt, laat deze groep op concerten ook regelmatig zeer gevarieerde ritmische werken horen. Daarbij laat de groep zich vaak inspireren door bijvoorbeeld Slagerij van Kampen en wordt alles uit de kast gehaald om er een spetterend optreden van te maken. Het voordeel van slagwerker zijn is dat je meestal al na ongeveer één jaar studie mee kan doen op de weg en je na de basisopleiding veel keus hebt bij het spelen van de verschillende instrumenten, zoals pauken, drums, melodisch, etc. De tamboergroep repeteert op maandagavond van 18.30 uur tot 21.00 uur in MFC de Marke en staat onder leiding van Mike de Geest.

2.jpg

Het studieorkest

3.jpg

Het studieorkest is het opleidingsorkest van Ontwaakt. Iedere donderdagavond wordt er van 18.00 uur tot 19.15 uur gerepeteerd in MFC de Marke. Je mag zo lang als je wilt in het orkest blijven spelen, maar wel is het de bedoeling dat je na het halen van je B-diploma ook doorstroomt naar het A-orkest. Er worden vaak concertjes gegeven in bijvoorbeeld verzorgingstehuizen of gewoon buiten op een mooie zomerse avond. Daarnaast treedt het studieorkest ook altijd op tijdens het najaarsconcert en doet het mee aan festivals. Ook oogst het orkest veel succes met optredens met andere jeugdorkesten. De dirigent van het studieorkest is Sandra Mulder.

Het A-orkest

Op dit moment bestaat het A-orkest uit circa 40 spelende leden in alle leeftijdscategorieën. Iedere donderdagavond wordt er van 19.30 uur tot 21.45 uur gerepeteerd in MFC de Marke. Het orkest staat onder leiding van Hans Mooren. De muziekcommissie en de dirigent bepalen samen welke muziek er op de lessenaar komt te staan. Het accent ligt hierbij vooral op lichte moderne muziek, zoals musicals, films en bewerkingen van bekende popmuziek. Toch proberen zij ook dit populaire repertoire aan te vullen met andere muziekstijlen, die misschien wat minder voor de hand liggend zijn, zodat er voor ieder wat wils is. Voor speciale gelegenheden, zoals een kerstconcert, wordt zowel vlotte en vrolijke als stemmige muziek ingestudeerd.

Op dit moment komt het A-orkest van Ontwaakt uit in de tweede divisie. In 2013 is Ontwaakt op concours Lichte Muziek geweest.

a-orkest.jpg