De slagwerkgroep

De slagwerkgroep is al vele jaren een vast onderdeel van de vereniging en is te horen bij optochten en concerten. Het doel is om een moderne slagwerkgroep neer te zetten waarbij de leden uitgedaagd worden en plezier hebben, maar het programma ook leuk is voor het publiek om naar te luisteren en te kijken. Dit houdt in dat de slagwerkgroep er niet alleen is voor de tamboersmarsen op straat, maar ook moderne muziek speelt bij concerten waarbij gebruik wordt gemaakt van allerlei soorten slagwerk. Binnen de groep wordt er dan ook veel aandacht besteed aan het zo allround mogelijk opleiden van de slagwerkers, om zo een variërend programma neer te kunnen zetten met voor iedereen wat leuks! Zo kan het zijn dat je de ene keer achter het drumstel zit, maar de andere keer los mag gaan op de pauken of je muzikaliteit mag laten horen op de marimba. Aangezien de groep uit maar vier leden bestaat kunnen de jongste leden individueel ook zo goed mogelijk begeleid worden gedurende de repetitieavond. Om bij de slagwerkgroep te komen is een A-diploma of vergelijkbaar niveau vereist, maar de vereniging is ook hard op zoek naar nieuwe leerlingen!

Wil je graag een keer kennis maken met ons? Stuur dan gerust een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een afspraak te maken. Voor de jongste leden duurt de repetitie van 18:30 tot 19:50 en voor de meer ervaren slagwerkers van 19:30 tot 21:00.

Het studieorkest

3.jpg

Het studieorkest is het opleidingsorkest van Ontwaakt. Iedere donderdagavond wordt er van 18.00 uur tot 19.15 uur gerepeteerd in MFC de Marke. Je mag zo lang als je wilt in het orkest blijven spelen, maar wel is het de bedoeling dat je na het halen van je B-diploma ook doorstroomt naar het A-orkest. Er worden vaak concertjes gegeven in bijvoorbeeld verzorgingstehuizen of gewoon buiten op een mooie zomerse avond. Daarnaast treedt het studieorkest ook altijd op tijdens het najaarsconcert en doet het mee aan festivals. Ook oogst het orkest veel succes met optredens met andere jeugdorkesten. De dirigent van het studieorkest is Sandra Mulder.

Het A-orkest

Op dit moment bestaat het A-orkest uit circa 40 spelende leden in alle leeftijdscategorieën. Iedere donderdagavond wordt er van 19.30 uur tot 21.45 uur gerepeteerd in MFC de Marke. Het orkest staat onder leiding van Hans Mooren. De muziekcommissie en de dirigent bepalen samen welke muziek er op de lessenaar komt te staan. Het accent ligt hierbij vooral op lichte moderne muziek, zoals musicals, films en bewerkingen van bekende popmuziek. Toch proberen zij ook dit populaire repertoire aan te vullen met andere muziekstijlen, die misschien wat minder voor de hand liggend zijn, zodat er voor ieder wat wils is. Voor speciale gelegenheden, zoals een kerstconcert, wordt zowel vlotte en vrolijke als stemmige muziek ingestudeerd.

Op dit moment komt het A-orkest van Ontwaakt uit in de tweede divisie. In 2013 is Ontwaakt op concours Lichte Muziek geweest.

a-orkest.jpg